Uzmanından Kurban Bayramı önerileri: Et tüketirken dikkat edilmesi gerekenler…

Kurban Bayramında Uzmanından Beslenme Tavsiyeleri

Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Beslenme ve Diyetetik Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Nazlı Nur Aslan Çin, kurban bayramında kesilen etin doğru şekilde tüketilmesi gerektiği konusunda önemli bilgiler verdi. Çin, bayramda kesilen kurban etinin bir süre dinlendirildikten sonra sebzelerle birlikte tüketilmesi gerektiğini vurguladı. “

Doğru Pişirme Yöntemleriyle Sağlıklı Beslenme

Bayrama sayılı günler kala Trabzon’da hareketlilik devam ederken, uzmanlar sağlıklı ve dengeli beslenme konusunda uyarılarda bulunuyor. Uzmanlar, özellikle kırmızı et tüketirken sebzeler ve lifli gıdaların da önemini vurguluyor.

“Kavurma Risk Oluşturabilir”

Doç. Dr. Nazlı Nur Aslan Çin, özellikle bayram sabahları geleneksel olarak tüketilen kavurmanın sağlık açısından riskleri olduğunu belirtti. Çin, etin pişirilme sürecinde dikkat edilmesi gerektiğini vurgulayarak şunları söyledi: “

Önerilen Diyet İçerikleri

Çin, etin yanında sebzelerle beslenerek sindirimi kolaylaştırmanın önemini vurgulayarak, sağlıklı beslenme önerilerinde bulundu. Ayrıca, etin pişirilme sürecinde hayvansal yağlardan kaçınılması gerektiğini belirtti.

“Doğru Saklama Şekilleri”

Çin, kurban bayramında kesilen etlerin saklanma yöntemlerine ilişkin önemli bilgiler paylaştı. Etlerin düzgün bir şekilde kavurma veya kıyma yapılarak saklanması ve mikrodalga ile çözündürülme yöntemleri hakkında detaylı bilgiler verdi. Ayrıca, etlerin mikrobiyolojik üremeye karşı korunması için dikkat edilmesi gerekenler konusunda uyardı.

Related Posts

İç Dünyamız Artık Görülüp Ölçülebiliyor!

Zihin, beyin ve bedenin ayrı ayrı değil, bir bütün olarak işlev gördüklerini belirten uzmanlar, aralarındaki uyumun, sağlıklı bir yaşamın temeli olduğunu ifade ediyor. 

Özel Gereksinimli Bireyler İçin İlk Eğitim Tamamlandı

Özel gereksinimli bireyler için düzenlenen eğitim başarıyla tamamlandı. İzmir’de gerçekleşen eğitim üç gün sürdü. 

Uzmanı uyardı: Bulduğunuz çözümle oyalanmanız tanıyı geciktirebilir

Prof. Dr. Tevfik Özlü, “Akranlarınıza göre daha çabuk yoruluyorsanız, efor sırasında nefes darlığı hissediyorsanız, tek yastıkla yatmakta zorlanıyorsanız bunun sebebini mutlaka araştırın. Bulduğunuz çözümle oyalanmanız tanıyı geciktirebilir. Bazen, bu tanının gecikmesi tedavi fırsatının büyük ölçüde kaçmasıyla da sonuçlanabilir” dedi.

Uzmanı uyardı: Erken teşhisle görme kaybının önüne geçmek mümkün

Uzmanı uyardı: Erken teşhisle görme kaybının önüne geçmek mümkün

Zayıflar daha uzun yaşıyor! Uzmanı uyarı: Çok yemek tümörü besliyor

Geçmişten günümüze halk arasındaki yaygın inanışa göre, yemek yendikçe vücut direnci artar ve hastalıklara karşı güçlenilir. Oysa bilim bunun tam tersini söylüyor. Tıbbi Onkoloji ve Hematoloji Uzmanı, Onkolojik Bilimler Koordinatörü Prof. Dr. Necdet Üskent, kontrollü açlığın kanserli hücrelerin büyümesini durdurduğunu ve küçülmesini desteklediğini söylüyor.

Kahve içmek, demir ve kalsiyumun bağırsaktaki emilimini engelliyor mu?

Kahve bazı kültürlerde sindirime yardımcı bir içecek olarak görülüyor. Ancak bilimsel araştırmalar yiyeceklerle birlikte içildiğinde kahvenin vücudun besleyici maddeleri sindirmesini zorlaştırdığını gösteriyor.