Uzman Görüşü: Bu 2 Altcoin İkinci Yarıda Ralliye Hazırlanıyor!

Bitcoin, makroekonomik göstergeler ve piyasa iyimserliğindeki artışla hafta içinde 70.000 dolar bölgesini yeniden ziyaret etti. Böylece, son zamanlarda kayda değer bir direnç gösterdi. Yılın ikinci yarısına girerken, sektöre uzun vadeli bir yükseliş hissi hakim. Kripto uzmanı Aneena Alex, birden fazla altcoin projesinin, piyasa değerlerini etkileyecek sürekli alım baskısı gördüğünü söylüyor. Özellikle, bunlardan ikisi 100 milyar dolarlık piyasa değeri eşiğine yaklaşıyor ve potansiyel rallilere hazırlanıyor.

İlk sıradaki altcoin Binance Coin (BNB)

Binance’in yerel tokenı olan BNB, Binance ekosistemindeki stratejik genişlemeler ve yenilikler sayesinde 100 milyar dolarlık piyasa değerine ulaşma yolunda ilerliyor. Başlangıçta bir ERC-20 tokenı olan BNB, kullanımını artırmak, ücret ödemelerini kolaylaştırmak için BNB Chain’e geçti. Ayrıca, bu geçişle Binance Launchpad aracılığıyla yeni Blockchain projelerine katılımı mümkün hale getirdi.

BNB piyasa değeri. Kaynak: CoinMarketCap

BNB mevcut durumda 88,17 milyar dolar piyasa değerine sahip. Yerel tokeni BNB halihazırda 597,44 dolardan işlem görüyor. Böylece BNB, 427,54 dolar olan 200 günlük Basit Hareketli Ortalama (SMA) değerinin %39,40 üzerinde duruyor. Bu güçlü performans, artan yatırımcı güvenini yansıtıyor.

BNB’nin Web3 Cüzdanına 35 yeni merkezi olmayan uygulamanın (dApps) entegrasyonu, oyun, finans ve ticaret sektörlerinde kullanımını genişleterek kullanıcı deneyimini geliştirdi. Böylece, platform katılımını artırdı. Beacon Chain’in yaklaşan kapanışı, Binance’in ağlarını birleştirerek tüm yetenekleri Binance Smart Chain’e aktaracak. Ayrıca, potansiyel olarak BNB’nin önemini artıracak. Platformun daha da genişlemesiyle BNB, yıl sonuna kadar 100 milyar dolar sınırını aşma yolunda ilerliyor.

İkinci sırada Ethereum rakibi Solana (SOL) var

Solana şu anda 77 milyar dolarlık piyasa değeriyle beşinci en büyük kripto para birimi. Proje, güçlü yatırımcı ilgisi ve güveni nedeniyle 100 milyar dolar sınırına ulaşmaya hazırlanıyor. Kriptokoin.com’dan takip ettiğiniz üzere altcoin yılbaşından bugüne %63’lük bir artış yaşadı. Dahası, Bitcoin ile olan güçlü korelasyonu daha fazla büyüme potansiyeli olduğunu gösteriyor.

SOL piyasa değeri. Kaynak: CoinMarketCap

Solana ekosistemi, özellikle son zamanlarda işlem hacimlerinde ve fiyatlarında artış gösteren Myro F ve BONK gibi SOL tabanlı meme coin’lerde önemli bir hareketlilik gördü. Bu gelişmeler yatırımcı ilgisinin arttığına işaret ediyor. Ayrıca, Solana’nın piyasa değerine olumlu katkı yapıyor.

Zaman zaman yaşanan ağ kesintilerine rağmen Solana, temel destek seviyelerinin üzerinde işlem görüyor. Dahası, güçlü bir piyasa varlığını sürdürüyor. Toplam Kilitli Değeri (TVL) 4,80 milyar dolar olup ekosistemin sağlığını ve yatırımcı güvenini yansıtıyor. USDT, USDC ve PYUSD gibi stablecoin’lerin entegrasyonu likiditeyi artırdı. Böylece, bu hamle gelecekteki ralliler için bol miktarda alım gücü sağladı. Sağlam temeller ve artan benimseme ile Solana, yılın ikinci yarısında 100 milyar dolarlık bir piyasa değerine ulaşmak için iyi bir konumda.

Makaledeki görüşler ve tahminler uzmana ait olup, kesinlikle yatırım tavsiyesi değildir. Kriptokoin.com olarak yatırım yapmadan önce mutlaka kendi araştırmanızı yapmanızı öneririz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir