‘Teknoloji üretim atölyesi’ açıldı

Bakan Kacır, Ortadoğu Sanayi ve Ticaret Merkezi (OSTİM) Teknopark’ta Prota Teknoloji Üretim Atölyesi’nin açılış törenine katıldı. Açılışı yapılan tesisin finansmanı da dahil olmak üzere, bugüne kadar 89 projeyi desteklediklerini ve 760 milyon euro’luk yatırım yaptıklarını ifade eden Kacır, şunları söyledi:

“Kurduğumuz ortak kullanım tesislerinden yaklaşık 10 bin küçük ve orta ölçekli işletme ve esnafımız istifade etti. Kurulan veya desteklenen Ar – Ge ve yenilik tesislerinden, binin üstünde işletme yararlandı ve toplamda 1313 araştırmacı istihdam edildi. Parçası olduğumuz bu AB programları ile ilgili en büyük hedefimiz; ülkemizin Ar-Ge, inovasyon ve teknoloji altyapısını güçlendirmek. Bu altyapının en önemli yapıtaşlarından biri, sayıları 101’i bulan ve içerisinde 9 bin 700’den fazla inovatif firma bulunduran teknoparklarımız. Teknoparklarımızla, üretilen projelerin ticarileşmesine imkan sağlarken, katma değeri yüksek ürünler elde ediyor ve ülkemizin kalkınmasına katkı sunuyoruz.

Bünyelerinde yer alan kuluçka merkezlerimiz, teknoloji transfer ofislerimiz ve ortak atölyelerimiz vasıtasıyla, yeni fikirleri olan girişimcilerimize ve sanayicilerimize aynı zamanda projelerini tasarlama, test etme ve lisanslama hizmeti de veriyoruz. Çünkü nihai amacımız ülkemiz için katma değer sağlayacak bu ürünlerin ticarileşmesi. Bu yapılardan biri de bugün açılışını birlikte gerçekleştirdiğimiz Prota. Yaklaşık 5 milyon euro’luk bu yatırımın, OSTİM teknoloji, sanayi ekosistemine tasarım, prototipleme ve ticarileştirme alanlarında katma değer getireceğine inanıyorum.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir