Hollywood yıldızı Scarlett Johansson’ın dava açtığı yapay zeka ile sesini kullanan firma Türk çıktı

Gökmen Mert Kural’ın özel haberi

Ünlü Hollywood yıldızı Scarlett Johansson, bir yapay zeka uygulamasının kendi sesini bir reklamda kullanmasından dolayı yasal işlem başlatacağını açıkladı. Johansson’un sesi 22 saniyelik bir reklamda “Lisa AI: 90s Yearbook & Avatar” adlı bir yapay zeka ile taklit edildi.

Reklamda Johansson’un sesi ile “Sadece avatarlarla sınırlı değil. Metinlerle resimler ve hatta yapay zeka videolarınızı da oluşturabilirsiniz. Bence bunu kaçırmamalısınız” deniliyor.

Scarlett Johansson’un menajer ekibi, ünlü yıldızın bu reklamda yer almadığını ve avukatı Kevin Yorn’un “durumu yasal bir sıfatla ele aldığını” belirtti. Aynı zamanda, reklamın altına, uygulamanın arkasındaki geliştirici olan Convert Software’in, “Lisa AI tarafından üretilen görüntüler. Bu kişiyle hiçbir ilgisi yoktur” ifadesini eklediği bildiriliyor.

Johansson’un avukatı Kevin Yorn, “Bu tür olayları hafife almıyoruz. Bu tür durumlarda her zamanki hareket tarzımız uyarınca, sahip olduğumuz tüm yasal yollarla bu konuyu ele alacağız” dedi.

GEÇEN YIL KURULMUŞ

Peki ünlü yıldızın sesini yapay zeka ile kullanan şirket kim? Hollywood yıldızı Scarlett Johansson’un dava açtığı Convert Software, bir Türk şirketi. İstanbul merkezli Convert Software 10 bin TL sermaye ile geçen yıl mayıs ayında kurulmuş. Şirketin yönetiminde ise ana hissedar konumunda Mustafa Sevinç adlı biri bulunuyor.

TOM HANKS’IN DA BAŞINA GELMİŞTİ

Benzer bir olay daha önce Tom Hanks’in de başına gelmişti. Oscar ödüllü oyuncu, diş sağlığı hakkında yapılan bir reklamda kendi görüntüsünün kullanıldığını ancak görüntüsünün yapay zeka ile yapıldığını ve izninin alınmadığını söylemişti.

patronlardunyasi.com

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir