Doğuş Özdemiroğlu: Hep kazanan tarafta olmak istiyorum

FIBA 2025 Avrupa Şampiyonası Elemeleri kapsamında çalışmalarını 1 Temmuz Pazartesi gününe kadar İstanbul’da gerçekleştirecek olan A Milli Takım, dün BJK Akatlar Kültür ve Spor Kompleksi’nde hazırlık maçında karşılaştığı Filipinler’i 84-73 mağlup etti.

Ay-yıldızlılarda 28 yaşındaki oyun kurucu Doğuş Özdemiroğlu, A Milli Erkek Basketbol Takımı için gerçekleştirilen medya gününde Demirören Haber Ajansı’na (DHA) açıklamalarda bulundu.

İyi sonuçlar almak istediklerini vurgulayan milli basketbolcu, “Kış dönemine nazaran şu an daha çok çalışma fırsatımız var. Birlik ve beraberlik dahilinde birbirimizi daha iyi tanımak, birbirimizle daha iyi oynayabilmek için buradayız. Bundan sonraki tüm turnuvalara da katılmak istiyoruz. A Milli Takımı, olması gereken yere taşımak için buradayız” diye konuştu.

“EN ÇOK BURADA BULUNAN TÜRK OYUNCULAR ÜZÜLÜYOR”

Kendilerini destekleyen Ay-yıldızlı taraftarları mutlu etmek istediklerinin altını çizen Doğuş Özdemiroğlu, “Olimpiyatlar, dünya ve Avrupa şampiyonaları olsun biz Türk Milli Takımı’nı her zaman ait olduğu yere taşımak istiyoruz. O turnuvalara gidemediğimizde, katılamadığımızda herkes üzülüyor. Ama en çok da burada bulunan Türk oyuncular üzülüyor. Türk Bayrağı’nı en yüksek mecralarda taşımak istiyoruz. Bu doğrultuda umarız başarılı olacağız. Hem genç arkadaşlarımız hem NBA oyuncularımız da EuroLeague oyuncularımızla birlikte güzel bir ekip oluşturup o turnuvalarda başarılı olmak istiyoruz” ifadelerini kullandı.

“HEP KAZANAN TARAFTA OLMAK İSTİYORUM”

Tecrübeli basketbolcu, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bireysel çalışmalarım oynadığım kulüp Anadolu Efes’e ve Türk Milli Takımı’na hizmet etmek için. Mağlubiyeti ve başarısızlığı kabullenmeyen bir mantalitem var. Kendimi hep böyle hazırlıyorum. Kaybetmek sevdiğim bir duygu değil. Hep kazanan tarafta olmak istiyorum. Başarılı olmak için kendi payıma düşeni her zaman yapmaya hazırım.”

“HOCAMIZIN HAYALİNE ORTAK OLMAK İSTİYORUZ”

Yunanistan ekibi Panathinaikos ile hem Turkish Airlines EuroLeague hem de lig şampiyonluğuna uzanan A Milli Takım Başantrenörü Ergin Ataman’dan övgüyle söz eden Doğuş Özdemiroğlu, hocalarının ‘Hedefimiz 2025 Avrupa Şampiyonası’nda madalya ve şampiyonluk’ hayalini kendilerinin de kurduğunu belirterek, “Ergin hocamız çok kaliteli bir antrenör. Panathinaikos’ta da daha önce çalıştırdığı ekiplerde de birçok kez bunu ispatladı. Biz de hocamızın hayaline ortak olmak istiyoruz. Avrupa arenasındaki başarılarını hep birlikte takip ediyoruz. Biz de onun bir parçası olmak ve o başarılı ekibin içinde olmak için hep birlikte çalışmaya devam ediyoruz” diyerek konuşmasını tamamladı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir