DENEYAP Girişim Programı 2. dönem girişimleri belli oldu

2024’te DENEYAP Girişim Programı İlk Mezunlarını Verdi: Toplamda 450 Bin TL Destek Sağlandı

DENEYAP Girişim Programı, genç girişimcilerin fikirlerini hayata geçirmeleri için kapsamlı bir destek mekanizması sunuyor. Program kapsamında seçilen ekipler, girişimcilik eğitimleri, alanında uzman mentorlarla birebir görüşmeler, 150 bin TL ödül desteği, ofis desteği, tanıtım desteği, TEKNOFEST ve Take Off Girişim Zirvesi gibi prestijli organizasyonlara katılım hakkı başta olmak üzere 9 farklı alanda destekleniyor. Bu sayede, proje sahipleri girişimlerini hayata geçirme sürecinde rehberlik alarak fikirlerini başarıyla girişime dönüştürme fırsatı yakalıyor.

DENEYAP Girişim Programı’nın 2. döneminde seçilen 8 yenilikçi girişim şunlar:

  • AGROSPHERE: Çiftçilerin güvenilir bilgiye hızlı erişimini sağlayan platform, özelleştirilmiş tarım tavsiyeleri ve dijital destekle karar alma süreçlerini kolaylaştırıyor.
  • ATEŞ KES: Düşük maliyetli ve çevre dostu yangın söndürme sistemi, yangınları hızlı ve etkili bir şekilde kontrol altına alarak mevcut yöntemlerin ötesinde bir çözüm sunuyor.
  • HydroVita: Su kıtlığına karşı geliştirilen, yapay zeka destekli, taşınabilir ve enerji verimli sistem deniz suyunu içme suyuna dönüştürerek sürdürülebilir su erişimi sağlıyor.
  • KGS Teknoloji: Öğrencilerin öğrenme eksikliklerini belirleyerek yapay zeka destekli önerilerle kalıcı öğrenmeyi sağlayan bir uygulama.
  • TARSUS: Su ve ilaçlama kaynaklarını verimli bir şekilde kullanmayı amaçlayan yapay zeka destekli tarım çözümü, akıllı sulama, uydu tarla takibi, mobil uygulama ve drone ile ilaçlama hizmetlerini entegre ediyor.
  • Mayham: Laboratuvar deney süreçlerini güvenli, hızlı ve verimli hale getiren biyogüvenlik kabin, kullanıcı dostu ve yenilikçi bir çözüm sunuyor.
  • Vita: Psikolojik destek ihtiyacına yönelik yapılan uygulama, yapay zeka desteğiyle erişilebilir ve etkili psikoterapi imkânı sunuyor.
  • Quadruplex Sistem Tasarımı: Uçaklarda elektronik arızalara karşı geliştirilen quadruplex kontrol sistemi sayesinde kritik fonksiyonlar arıza anında dahi güvenli şekilde devam ediyor.

Related Posts

Apple rekor cezaya itiraz etti!

Apple, dijital kurallara uymadığı gerekçesiyle Avrupa Birliği’nin (AB) kestiği 500 milyon euroluk para cezasına itiraz etti. Apple, AB Komisyonunun nisan ayında verdiği 500 milyon euro para cezasına karşı hukuki süreç başlatıldığını açıkladı. AB …

Rekor denemesi için yelkenliyle Hopa’dan yola çıkan Başak Mireli, İskenderun’a ulaştı

Yelken sporcusu Başak Mireli, Artvin’den başladığı “Solo Türkiye Turu Rekoru” denemesini 15 gün 6 saat 41 dakika sonunda Hatay’ın İskenderun ilçesinde bitirdi ve 1500 deniz mili rotasını tek tamamlayan ilk kadın yelkenci oldu.

Fransız astronot uzayda bunları yiyecek

Fransız astronot Sophie Adenot’un 2025’te başlayacak uzay görevi kadar, yörüngeye yanında götüreceği özel yemek menüsü de şimdiden uluslararası kamuoyunun ilgi odağı oldu.

Bu uygulamayı telefonunuzdan hemen silin: Binlerce kişinin verileri ifşa edildi

Binlerce kişinin telefonlarını gizlice izlediği iddia edilen Catwatchful adlı casus yazılımının, güvenlik açıkları nedeniyle kullanıcı ve mağdur verilerini ifşa ettiği belirlendi. Uygulamanın çocuk takip programı maskesi altında çalıştığı ancak …

Tesla’dan yeni dönem.. Çin’de faaliyete geçti

ABD’li elektrikli otomobil devi Tesla’da yeni adım atıldı. Tesla’nın V4 Supercharger’ları Çin’de faaliyete başladı.

Cam şişelerde daha fazla mikroplastik olabilir

Araştırmacılar, şişe kapaklarındaki boyanın ana kirlenme kaynağı olabileceğinden şüpheleniyor.