Çocuklar sözlerden çok davranışlara inanıyor! ‘İdeal baba’ nasıl olmalı?

Babaların Çocuklarıyla Bağ Kurma Yöntemleri

Bir çocuğun gelişiminde babanın rolü büyüktür. Uzman Klinik Psikolog Eda Ergür’e göre, babaların çocuklarıyla sağlıklı bir bağ kurması, çocuğun duygusal, sosyal ve zihinsel gelişimine olumlu yönde katkı sağlar. Bu nedenle ideal bir baba olmak önemlidir.

İdeal Baba Nasıl Olmalı?

Uzman Klinik Psikolog Eda Ergür’e göre, ideal baba olmanın temelinde sevgi ve sınırlar arasında denge kurmak yatar. Baba, çocuğun duygusal ihtiyaçlarına karşılık verirken aynı zamanda ona rehberlik etmeli ve destek olmalıdır. İdeal bir baba, çocuğun ruh sağlığını ve benlik algısını olumlu yönde etkileyen bir figürdür.

Değişen Baba-Çocuk İlişkileri

Geleneksel baba rolü, günümüzde değişmekte ve babalar çocukların bakımında, duygusal gelişiminde daha aktif rol almaktadır. Bu değişim, çocukların babalarıyla daha yakın ve şefkatli ilişkiler kurmalarını sağlamaktadır. Babaların disiplin sağlamasının yanı sıra duygusal bağ kurmaları da önemlidir.

Çocukla Geçirilen Zamanın Önemi

Babaların çocuklarıyla geçirdiği zamanın kalitesi, miktarından daha önemlidir. Kaliteli zaman, babanın çocuğun ilgi alanlarına saygı göstermesi ve birlikte geçirilen anlarda tamamen odaklanmasıyla sağlanır. Bu nedenle telefonların kapatılması ve göz teması kurularak iletişim kurulması önemlidir.

Çocuklar Sözlerden Çok Davranışlara İnanır

Babaların çocuklarına karşı gösterdiği tutarlı sevgi ve şefkat, çocuğun yaşamı boyunca taşıyacağı bir güç kaynağıdır. Çocuklar, babalarının davranışlarına odaklanarak onların sevgisini ve kabulünü hissederler. Bu nedenle babaların çocuklarına karşı koşulsuz sevgi ve destek vermeleri önemlidir.

Related Posts

Nörobilim uzmanı uyardı: Sabah uyanır uyanmaz yaptığınız bu hata tüm gününüzü sabote ediyor

Milyonlarca kişinin güne başlarken yaptığı sıradan bir alışkanlığın, beynin en verimli saatlerini sabote ettiği ortaya çıktı.

Uzmanı uyardı: Kuru göz hastalığında steroid kullanımına dikkat

Medipol Acıbadem Bölge Hastanesi’nden Dr. Öğr. Üyesi Uğur Tunç, kuru göz hastalığında, sorunun nedenine göre kişiye özel tedavinin şart olduğunu belirtti.

Uzmanı uyardı: Aşırı terlemeye bağlı sıvı kaybı, kalp krizine yol açıyor

Yaz mevsiminin etkisini artırmasıyla birlikte, hava sıcaklıkları ülke genelinde normalin üzerine çıktı. Uzmanlar, aşırı sıcakların terlemeyle birlikte vücutta sıvı kaybına yol açarak kalp krizi riskini artırabileceğini belirtiyor.

Uyurken ortaya çıkan 2 belirti löseminin ilk sinyali olabilir!

Uykuda yaşanan bazı belirtiler, yalnızca bir yorgunluk ya da geçici rahatsızlık olarak görülse de, bazen ciddi hastalıkların ilk uyarısı olabilir. Uzmanlara göre özellikle yoğun gece terlemesi ve gece ortaya çıkan kemik ağrıları, löseminin erken evredeki sessiz sinyalleri arasında yer alıyor.

Hücreyi temizle, gençliği kazan: Yeni nesil senolitikler

Bilim insanları yaşlı hücreleri ortadan kaldıran “senolitik” moleküllerle yaşlanma sürecini yavaşlatmayı hedefliyor. Amaç daha uzun değil, daha sağlıklı bir ömür. Farelerde işe yaradı, şimdi insanlar üzerinde deneniyor. Kalp hastalıkları, alzheimer ve osteoporoz gibi yaşlılık hastalıklarına karşı yeni bir umut doğdu: Senolitikler…

Sağlık Bakanlığı’nın yeni düzenlemesi “tetkik kısıtlaması” getirdi: TTB’den “Hekim bağımsızlığına darbe!” tepkisi geldi!

“Hangi branştan olursa olsun bütünlüklü bir değerlendirme yapmak her hekimin hem görevi hem sorumluluğudur”