19 Ekim ne günü? 19 Ekim Muhtarlar Günü nedir?

Muhtarlar Günü, muhtarların toplum içindeki önemini hatırlatmak, onların çalışmalarını takdir etmek ve toplum ile daha iyi iletişim kurmalarını teşvik etmek amacıyla çeşitli etkinliklerle kutlanıyor. Bu etkinlikler arasında ödül törenleri, seminerler, toplumsal hizmetlerde gönüllü katılımın teşvik edilmesi gibi etkinlikler düzenleniyor.

MUHTARLAR GÜNÜ NEDİR, NE ZAMAN KUTLANIYOR?

19 Ekim’in “Muhtarlar Günü” ilan edilmesine ilişkin genelge, Resmi Gazete’nin 2015 yılında mükerrer sayısında yayımlanarak yürürlüğe girdi. Genelgede, şunlar kaydedildi:

“Muhtarlarımız ve muhtarlık müessesesinin ihtiyaçları, karşılaştıkları sorunlar ve bu sorunlara yönelik çözüm önerileri ile bu müessesenin tarihsel bağlarını koruyarak geleceğe ilişkin vizyonunun belirlenmesine yönelik çalışmaların yürütülmesi amacıyla 19 Ekim gününün Muhtarlar Günü olarak belirlenmesi uygun görülmüştür. Muhtarlar Günü kapsamında yapılacak etkinlikler, İçişleri Bakanlığı tarafından belirlenecek esas ve usuller çerçevesinde yürütülecektir.”

19 EKİM MUHTARLAR GÜNÜ MESAJLARI

Mahallemizin kahramanı, güvenilir eli, muhtarımıza Muhtarlar Günü kutlu olsun! İyi ki varsınız ve bizim için buradasınız.

Muhtarlarımız, mahallemizin çınarıdır. Sizlere minnettarız ve Muhtarlar Günü’nüzü kutlarız!

Mahallemizin sorunlarına çözüm bulan, toplumumuzun sesi olan muhtarımıza teşekkür ederiz. Muhtarlar Günü’nüz kutlu olsun!

Toplumumuzu bir arada tutan, mahallemizin sorunlarını çözen muhtarlarımıza minnettarız. Muhtarlar Günü’nüzü coşkuyla kutlarız!

Muhtarlık görevinizi büyük bir fedakarlıkla yerine getiriyorsunuz. Sizin sayenizde mahallemiz daha yaşanabilir bir yer. Muhtarlar Günü’nüz kutlu olsun!

Mahallemizin başarısı için her gün özveriyle çalışan muhtarımıza teşekkür ederiz. Muhtarlar Günü’nüzü coşkuyla kutlarız!

Her zaman yanımızda olan, mahallemizin ihtiyaçlarını gideren muhtarlarımıza minnettarız. Muhtarlar Günü’nüz kutlu olsun!

Muhtarlarımız, toplumumuzun sakinlerini bir araya getiren unsurdur. Sizlere minnettarız. Muhtarlar Günü’nüz kutlu olsun!

Mahallemizdeki huzur ve düzen için gece gündüz çalışan muhtarımıza teşekkür ederiz. Muhtarlar Günü’nüzü coşkuyla kutlarız!

Toplumumuzun temsilcisi ve sesi olan muhtarlarımıza teşekkür ederiz. Muhtarlar Günü’nüz kutlu olsun!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir